Hemtjänst

Ett tryggt och självständigt liv!
 

Kvalitetsarbete

Innehåller rutiner och riktlinjer som grundar sig i socialstyrelsens föreskrifter. Vi jobbar ständigt med uppföljning och att förbättra vår verksamhet samt med kompetensutveckling av våra medarbetare.

Hemtjänst

AB Maria Omsorg vänder sig till dig som vill bo kvar i hemmet när ålder, sjukdom eller funktionshinder gör det svårt att klara sig utan hjälp. 

Vi erbjuder allt ifrån omsorg och måltidsservice till städning, tvätt samt kvällstjänster. När du väljer Maria Omsorg som utförare i hemtjänsten bokar vi alltid ett hembesök med dig för att gå igenom dina behov och önskemål. Det dokumenteras i en genomförandeplan som ligger till grund för vårt arbete hos dig, så att omsorgen blir på det sätt du önskar.

Maria Omsorg driver privat hemtjänst och erbjuder tjänster i Haninge Kommun, Täby kommun och Solna Stad.

Kompetenser

Våra medarbetare har erfaranhet och utbildning inom vård och omsorg.

Vi jobbar med kompetensutveckling för våra medarbetare vilket innebär att medarbetarna får möjlighet via Haninge Kommun att valideras och utbildas till undersköterska.

Språkkunskap är viktigt för oss. Medarbetarna på Maria Omsorg pratar olika språk och har kännedom om olika kulturer, vad gäller exempelvis bemötande, förhållningssätt, mat och måltider.

 

Service

Vi erbjuder servicetjänster i form av städning, tvätt och inköp.

Inköp: Vi hjälper dig med att inhandla varor och livsmedel efter överenskommelse mellan dig som kund och oss som utförare om vilken dag inköpet sker. Det finns även möjlighet för dig som kund att följa med när inköpet ska ske. Vi ser även till om det önskas att inköpslistan skrivs samt att gammal mat slängs från kylskåpet. Vi hanterar soporna miljöanpassat och tar med dem ut när vi lämnar hemmet.

Tvätt: Vi erbjuder tvättning i maskin i hemmet samt från tvättstuga. Vi tvättar kläder, sängkläder, hänger upp tvätten samt viker ihop och lägger i eventuella klädskåp.

Städ: Vi underhåller hemmet i form av städning i ditt hem. Dammar, dammsuger samt våt torkar golv och vattnar blommor.

Fönsterputs: Önskas det fönsterputs i hemmet finns det möjlighet hos oss att utföra den tjänsten, vanligtvis sker det årligen varje vår i ditt hem eller enligt överenskommelse.

målsättning

Vår målsättning är att du ska kunna känna dig trygg med oss och ha ett förtroende för vår medarbetare, som alla har utbildning och/eller erfarenhet av olika vårdbehov och omsorg.

Vi är tillgängliga och finns aldrig längre bort än ett telefonsamtal - vi återkopplar snabbt på dina frågor. 
Det är en hjärtesak för oss.

Hushållsnäratjänst

Hushållsnära tjänster innebär att vi kan ge avlastning i hemmet och hjälper dig med de vardagssysslor du behöver hjälp med. Vi skräddarsyr hushållsnära tjänster utifrån dina behov och önskemål. Du väljer själv hur ofta du vill ha hjälp, allt ifrån ett enstaka tillfälle till regelbundna insatser. För oss är varje uppdrag lika viktigt. 

Halva priset med rutavdrag
Som privatperson kan du utnyttja RUT-avdrag när du köper hushållsnära tjänster av oss. Vi drar av skattereduktionen direkt på varje faktura. Du slipper ligga ute med pengarna och vi sköter kontakten med Skatteverket.